333 Etiket Hakkımızda
333 Etiket’in umut dolu yüz güldüren hikayesi.
333 Etiket olarak firmamızın olağan dışı hikayesini merak ediyorsanız kesinlikle okumalısınız. Farklı Fikirler Büyük Değişimler.
Efendim merhabalar, 333 etiket konusuna gelmeden önce, hikayemizi anlatmamız daha iyi olur. Biz şirketi üniversite sıralarında hayal etmiştik. İyi ki de etmişiz, 3 mühendislik öğrencisi okul yıllarında elektronik devrelerini bir kenara bırakıp 333’ün hayaline dalardık. Üç mühendis kafası hepsi birbirinden farklı kafa yapısında, ama zehir gibi…
Önce bir fotoğraf stüdyosu kurmaya karar verdik.
Sonra ismimiz ne olacaktı. Uzun saatler isim “toplantıları falan…” Mühendisin edebiyatta dönüp dolaşacağı yer malumunuz sayılara denk geliyor. Dön dolaş rakam hesabı. Edebiyatta yapsak, romantik sözlerde söylesek içinde ya matematik oluyor ya fizik.
-“333” evrensel bir gülümseme hareketidir.
“Farklı Fikirler,
Büyük Değişimler”
Biliriz ki her müşterimiz birbirinden farklı ve kendi içinde değerlidir.
Bizler mutlu müşterilerimizden aldığımız değerler ışığında, istekleriniz doğrultusunda sözümüzde durma çizgisinin dışına çıkmadan, uygun zaman diliminde, tüm imkanlarımızla isteklerinize, çözüm üretiyoruz.
Reklam, tabela imalatı derken 333 Etiketi Kurmaya bir adım daha yaklaştık
Bizi bu süreç yeni bir genişleme hareketine mecbur kıldı. Fotoğrafını çeken, tasarımını yapan, web sitesini kuran, online pazarlamasını yürüten firma olarak şimdide imalatını yapmak için kolları sıvadık. Makinalar alarak yatırım yaptık. İlk olarak açık hava reklamcılığında totem, tabela, kutu harf, afiş, baskı, araç giydirme konularında işler yapmaya başladık. Bu süreç bizi çok memnun ve mutlu etti. Ahşaptan tabela yapıyor, mermerden isimlik yapıyor ve kimse bize bu olmaz demiyordu. Akabinde makina parkurumuzu genişleterek etiket imalatında folyo, leksan, metal etiket ürünlerinin her nevisini üretiminine 333 etiket çatısı altında başladık. Süreç bizi Anonim Şirket olmaya zorlamıştı.
Darısı Holding olmakta…
Dedik ya okul sıralarında başlayan üç mühendisin hayali reklamcılığın A’dan Z’yesi olarak yola devam ediyor. Aslında “3 mühendis 1 hayal” mottomuz gerçek olmuştu. Önce beyin terimizi ortaya koyduk sonra alın terimizi sizlere mahcup olmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ekiplerimizi bu yönde eğitiyoruz, sonuç mu biz çok mutluyuz. Yanlış anlaşılmasın çok para kazandığımız falan yok bizi mutlu eden geçinebileceğimiz nafakaları helalinden ve sizleri mutlu ederek kazanmak.
Böylesi dünyanın en güzeli. Çalıştığımız işi seviyoruz ve mahcup olmamak için çok çabalıyoruz.

Peki neden 333 ?
Dünyada kalabalık olmalarından mütevellit kendi dillerini konuşmalarını saymazsak dünyada Çince’den sonra en çok İngilizce konuşuluyor. Bir global dil. Yani onların bir hareketi, sözü, eylemi aslında tüm dünyanın da dili oluveriyor. Bu da dilin kültüre etkisinin ne denli olduğunu gösteriyor.
Malum, fotoğrafta gülümsetme eyleme “333”tür. Biz de insanları yaptığımız işlerle gülümseteceğimizi daha onlar bizimle tanışmadan anlasınlar diye şirketin adını 333 koyduk.
İnsanları gülümsetmek hedefimizin en başındaydı diğer ise biz “sözünde durmayanlardan olmayacaktık” Çünkü milletimiz “işiniz yetişmedi” sözünü yıllarca çok duydu. 333 olacaktık ve söz bizim için müşterimizle akdimiz olacaktı. Akidimizi tutacaktık.
-Konu nasıl 333 Etiket OLMAYA GELDİ ?
Profesyonel bir fotoğraf stüdyosu kurduk, başkentimizin en afili yerinde. İşlerimiz yerinde insanlar söz verilen tarihlerde hizmete kavuşuyor.
Tabelada ismimizi okumaları sonrası gülümsemeye başlayıp hizmet kalitesiyle gülümseyerek ayrılıyorlar.
Şirketler işlerimizi gördü bizleri davet etmeye başladı.
Ankara’da bulamadıkları ürün fotoğraf çözümleri sunuyor. Bin bir eziyetle ürettikleri göz bebekleri gibi baktıkları ürünlerini en güzel şekilde fotoğraflıyorduk. Süreç bizi hep bir ileriye itekliyordu. Mühendislik felsefesi de böyledir, icat mantığı yürüdükçe yürürsün mükemmeli yakalamak için yaptığımız işler kentteki boşluklar bizi yeni iş kollarına sürükledi.
Süreç bizi müşterilerimizin baskısı ile tasarım yapmaya sürükledi. Web tasarımı, kurumsal kimlik derken bu işi de başarmıştık. Prensiplerimizden ödün vermeden çok çalıştık bu sektörlerde de başarıyı yakaladık. Bir süre sonra müşterilerimizden kurumsal kimliğimizi tasarladınız imalatlarını da yapın talepleri geldi.
Bizim imalatımız yok dışarda yaptırıyoruz desek de, olsun siz takip edin dediler. Piyasada çözüm ortakları bulmaya çalıştık, hatta çok çalıştık fakat üretimi takip etme istenilen kaliteyi tutturma konusu bizi en çok zorlayan süreç oldu. İmalat yaptırıp ürün almak yerine bol bol bahane dinler olduk. Kalite husunda masada konuşulan kaliteli malzemelerin imalatta kullanılmadığı “nasıl olsa müşteri anlamaz” diyerek maliyet düşürme çabalarının olduğunu acı bir şekilde anladık.