CNC Kesim
CNC Kesim Nedir?
İmalatın neredeyse her alanında kullanılan CNC kesim, farklı yöntemler kullanılarak yapılabilmektedir. Her kesim yönteminin avantajları ve dezavantajları vardır. Bu durum kullanılacak malzemeye ve üretim şekline göre değişim göstermektedir.
CNC Kesime örnek olarak ağaç, pleksi, kontrplak gibi ürünlerin makinelerde otomatik olarak kesilmesi verilebilir. Dijital ortamlarda elde edilen tasarımların, çizim uzantılı belgelerinin makineye aktarılması ile çalışmaktadır.
Bu makinelerde 3 boyutlu çizim, eğri kesim ve kesim yapılabilmektedir. Ancak bu işlemleri elle yapmak tehlikelidir ve yapıldığı takdirde büyük zayiatlara neden olabilmektedir.
CNC kısaltmasının açılımı “Computer Numerical Control”dür. Sert maddelerin biçimlendirilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Kullanılan ürün, malzeme ve istenilen ebata göre değişmektedir. Ayrıca detaylı kesimler olduğunda fiyat bir tık yükselmiş olacaktır. Buna ek olarak kullanılan teknoloji de fiyatı ve süreyi etkilemektedir.
CNC Kesim Fiyatları
Kesim ihtiyacınızı dinleyelim, size en uygun fiyatı ve kesim yöntemini önerelim. Ankara, İstanbul CNC kesim işleriniz için bizimle iletişime geçin.
Plazma Kesim
Farklı kalınlıklarda alüminyum, çelik gibi elektrik iletkenliği yüksek malzemeleri pürüzsüz bir şekilde kesebilmektedir. Ayrıca plazma kesimde; kesilen malzemenin türüne bağlı olarak, farklı gaz türleri kullanılabilmektedir.
Endüstri ve inşaat üretimlerinde sıkça kullanılmaktadır. Ancak tahta ve plastik gibi elektrik geçirgenliği olmayan maddeleri plazma kesici kesemez.

Router Kesim
Yüksek devirde dönen kesme ucunun, malzemeye sürtünmesi sonucu çalışan bir sistemdir.
Ahşap ve lazer kesimin zarar verebileceği veya yakabileceği malzemeleri herhangi bir zayiat vermeden kesilmesi sağlar.
Genellikle ahşap, pleksi, strafor ve alüminyum gibi malzemelerde kullanılmaktadır. Kalıp çıkartma ve kazım işlerinde router kesim kullanılmaktadır.

CNC Su Jeti Kesim
Sertlik düzeyi ayırt etmeksizin dünya üzerindeki bütün materyalleri kesebilen bir kesim tekniğidir. Ayrıca su jeti herhangi bir kesici alet kullanmaz.
Yüksek basınçlı su ve aşındırıcı kum karışımını ince bir uç içerisinden geçirerek püskürtülmesi şeklinde çalışır. Ayrıca su şeyi, 20-30 cm kalınlığındaki malzemeleri bile kolayca kesebilmektedir. Ancak dezavantaj olarak; su jetinde, su kullanıldığı için sunta gibi su emici malzemelerin kullanımında sıkıntı yaşanması muhtemeldir.
