Kat Yerleşim Planı

Kat Yerleşim Planı

Kat Yerleşim Planı Nedir?

Belirli iş yerleri, kamu binaları içerisinde yer-yön bulmak amaçlı kullanılan levhalar ya da tabelalardır. Kamu binaları ya da iş yerlerinde en önemli şeylerden birisi hızdır. Bütün işlerin acele olduğu yerlerde yer-yön kaybı olabilecek işlerin aksaması yaşanabilecek en kötü senaryolardan birisidir. Bu durumların önüne geçmek amacıyla tasarlanan kat yerleşim planları, kurumların bölümlerini ve birimlerini gösterirler.

Kat yerleşim planı, iş merkezleri ve alışveriş merkezlerindeki iş yerler gibi bahsi geçen bölgenin krokisini gösteren bir yönlendirme levhasıdır.

Farklı şekillerde üretilebilen kat yerleşim planları, kurumların yerleşim düzenine göre farklılık gösterebilmektedir. Kullanılacak yere ve şartlara göre farklı malzemelerden üretilebilen kat yerleşim planları, özellikle hastane gibi kritik işlevleri olan kurumlarda oldukça önemlidir

Neden Önemlidir?

Bir kuruma girdiğinizde en çabuk şekilde işlerinizi halledip ayrılmak istersiniz. Ancak bu durum, dağınık yapıdaki mimari ve kötü yerleştirilmiş olan kat yerleşim planı barındıran kurumlarda oldukça zordur. İşlevselliği ile öne çıkan kat yerleşim planlarının konumlandırıldığı alanlar oldukça önemlidir.

Kat yerleşim planları, ziyaretçilerin hızlıca görebileceği alanlara konumlandırılması gerekir. Aksi takdirde kullanım amacını yitirmiş olacaktır. Aynı şekilde kat yerleşim planları mimari tasarım içinde kaybolacak şekilde tasarlanmamalı ve kendilerini belli etmelidirler. Yoksa ziyaretçiler için bir dekordan farkı olmayacaktır. Bu yüzden kat yerleşim planları, bu tarz durumlar için ideal çözüm olabilmektedir.

Herhangi bir yer değişikliğine doğrudan adapte olabilen kat yerleşim planları yeniden şekillendirilebilir ve değişen birimlerin yerlerini doğru şekilde yeniden yönlendirilebilir.

Yapıyoruz ama Nasıl?

Kurumların yapılarına göre tasarlanan kat yerleşim planları; tek parça olarak ya da kurumlarda yer değişikliği çok fazla oluyor ise modüler olarak da üretilebilmektedir. Kullanılacak yere ve şartlara göre folyo etiket ya da lazer kesimler ile isimlendirilebilmektedir. 

Genellikle alüminyum gibi metallerden üretilen kat yerleşim planları oldukça uzun ömürlü olmaktadır. Fiyatı ile karşılaştırıldığında oldukça fazla iş yapan bu planlar, her türlü işletmeye fayda sağlamaktadır.

Yapıştırmalı ve mıknatıslı olarak da üretilebilen yerleşim planı levhaları, duvarlara asılarak ziyaretçileri kolayca yönlendirebilmektedir.