Lazer Kazıma Nasıl Yapılır?
Lazer Markalama / 1 Aralık 2021 / admin
Lazer Kazıma Nasıl Yapılır?
Son dönemlerde markalama yöntemlerinin başında gelen lazer kazıma nasıl yapılır? Lazer makineleri pek çok malzeme üzerine işlem yapabilme özelliğine sahiptir. Lazer teknolojileri kullanılarak markaların kalıcı şekilde ve uzun süre yıpranmadan işlenmesi sağlanmaktadır.
Daha dayanıklı ve kaliteli görsellere sahip olan markalar oluşturmak için lazer kazıma sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle farklı yapılara sahip olan malzemeler üzerine kazıma yapabilmesi sayesinde her sektör için kullanıma uygundur.

Neden Tercih Edilmektedir?
Geleneksel etiketleme veya yazma teknikleri işletmeler için her zaman daha masraflı olabilmektedir. Bununla birlikte kalıcılık ve kaliteli kullanım açısından değerlendirirsek, markalama teknikleri arasında lazer kazıma sistemleri en kaliteli performansı sunmaktadır.
Lazer markalama sistemleri için kullanılan makineler, sadece lazer ışınlarının hızlı bir şekilde çalışma prensibi ile çalışmaktadır. Bunun için ekstra olarak farklı bir aparat kullanmanıza gerek kalmaz. Direkt olarak malzeme üzerine kalıcı markalama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Lazer Kazıma ile Neler Yapılmaktadır?
Lazer markalama sistemleri kullanılarak sadece isim yazma işlemi yapılmamaktadır. Oldukça karışık ve küçük motifler, marka logoları, logolar ve karekodlar bile lazer kazıma sistemi sayesinde işlenebilmektedir.
Sınırsız bir seçenek sunan lazer markalama sistemi sayesinde işletmeniz için büyük bir tasarruf da sağlanabilmektedir. Profesyonel ve kurumsal bir görünüm kazanmak için teknikler arasında lazer markalama sistemleri önemli avantajlar sağlar.
Avantajlar
Lazer kazıma, pek çok farklı malzeme üzerinde uygulanabilmektedir. Aynı zamanda seri üretimde hızlı bir şekilde üretim yapabilmektedir. Yüksek hızlı çalışma kapasitesine sahip olmak olarak kısa sürede üretim yapılmasını sağlamaktadır. Ayrıca daha düşük ücretlere daha yüksek kaliteli markalama yapılmasına olanak sunmaktadır.
Düşük maliyetli bir markalama sistemi olmasının yanı sıra en uzun süre kullanım sunmaktadır. Buna ek olarak oldukça kalitelidir ve her sektörün iklim koşullarına ayak uydurabilmektedir. Yani aşınmalara ve asidik müdahalelere karşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Sadece basit görsellerde değil, karekod ve seri numara gibi çoklu ve karışık görsellerde de sorunsuz bir şekilde markalama yapılabilmektedir.
Lazer Kazıma Makineleri
Endüstriyel alanda birçok sektörde kullanılmaktadır. Lazer markalama makineleri büyük ürün partileri için en uygun ücretlerle, en kaliteli ürünlerin çıkartılmasını sağlamaktadır. Bireysel olarak üretimlerde de en kaliteli ve uzun süreli kullanıma sahip olan ürünler, markalama makineleri aracılığı ile hazırlanabilmektedir. Peki lazer kazıma nasıl yapılır? Hangi ürünler işlenir?
Makineler ile Hangi Ürünler İşlenebilmektedir?
Lazer markalama kullanılarak pek çok malzeme işlenebilmektedir. Bunlar arasında ahşap, cam, metal, taş, tekstil ve deri sıklıkla kullanılmaktadır. Buna ek olarak plastikler, kağıt, akrilik ve mimari maketlerde de görülmektedir. Dijital baskı, tabelalar, ödüller, kupalar, kaşe gravür gibi kullanım alanları da mevcuttur.
Son olarak karbon fiber, krom içeren suni deriler, kobalt ve kurşun içeren malzemeler, berilyum oksit ve halojen içeren reçine malzemeler için lazer markalama ile işlem yapılması önerilmemektedir.
Lazer Kazıma Çeşitleri
Metal üzerine lazer markalama en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Anahtarlıklar bunun en önemli örneği olarak gösterilebilmektedir. Metalden üretilmiş olan pek çok promosyon ürünü için küçük baskıların ve logo baskılarının kalıcı olarak yapılması için lazer markalama sistemlerini tercih edilmektedir.
Aynı zamanda plastik üzerinde lazer kazıma da yapılabilmektedir. Plastik üzerine uygulanan lazer markalama isimleri olarak elektrik fişleri, otomotiv parçaları, plastik tuş takımları, aletler ve alet tutaçları, hayvanlar için üretilen plastik isimlikler örnek olarak gösterilebilmektedir.
Anodize alüminyum üzerine markalama tekniği sıkça tercih edilmektedir. Özellikle araç-gereç imalatında tercih edilen sac ve metal işlemi için de uygulanmaktadır. Elektronik endüstrisi içerisinde özellikle akıllı telefon ve tabletlerde de genel olarak lazer markalama sistemleri kullanılmaktadır.
Lamine malzemeler üzerine uygulanan lazer markalama sistemleri genellikle reklam tabelalarında ve etiketlerde tercih edilmektedir. Kapı işaretleri ve levhalarda da yine lamine lazer markalama için uygulanan alanlara örnek olarak gösterilebilmektedir. Kumanda panolar ve yaka isimlikleri de yine lazer markalama isimleri içerisinde yer almaktadır.
Lazer ışını ile uyumluluk sağlayan akrilik malzemesi üzerine de lazer kazıma yapılabilmektedir. Özellikle akrilik kupaları ve ödüller örnek gösterilebilmektedir. Bununla birlikte mağazalarda ve fuarlarda bulunan stantların yapımında ve mimari modellerin yapımında da sıklıkla tercih edilmektedir. Gösterge panoları ve dış ile iç mekanlar için kullanılan tabelalarda da yine lazer markalama sistemlerini tercih edilmektedir. Akrilik malzemede kalınlık ne olursa olsun sorunsuz bir şekilde lazer markalama sistemleri sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir.
ankara lazer kazıma, ankara lazer markalama, asit indirme, asit indirme desen, lazer kazıma, lazer markalama, lazer markalama logo, lazer markalama makinesi, lazer markalama nasıl çalışır, lazer markalama nasıl yapılır, lazer markalama yapan yerler, lazer markalama yazı, lazerle yazı yazı yazan yerler, lazerle yazın yazma, ostim asit indirme, ostim lazer kazıma, ostim lazer markalama