Lazer Kazıma Nedir?

Lazer Kazıma Nedir?

Lazer Kazıma Nedir?

Son dönemlerin en çok tercih edilen markalama tekniklerinin başında lazer kazıma gelmektedir, peki lazer kazıma nedir? 

Bu markalama tekniği, ürünlerin özel olarak tasarlanmasını sağlar. Ayrıca ürünlere kişisel bir dokunuş kazandırırken aynı zamanda pek çok farklı malzeme üzerine uygulanabilmektedir. Bu sayede birçok sektör için büyük avantajlar sunmaktadır.

Lazer kazımada ısınan malzemenin rengi değişerek farklı bir kontrast oluşmaktadır. Buna ek olarak, malzemenin ısınan noktadan buharlaştığını da söyleyebiliriz. Lazer kazıma işlemi sonrasında ortaya çıkan sonuç, aşınmalara karşı da oldukça dayanıklıdır. Ayrıca uzun süreli kullanım için en ideal sistemlerin başında gelmektedir.

Lazer Kazıma Nedir sorusuna sayfamızda cevap bulabilirsiniz. Bünyemizde lazer kazıma yapıyoruz. Markalama işleriniz için hemen iletişime geçin!

Lazer Kazıma Sistemi Nasıl Kullanılmaktadır?

Lazer kazıma sistemlerine en yakın sistemin yazıcı sistemler olduğunu söylemek mümkündür. Tıpkı yazı sistemlerinde olduğu gibi hazırlanan görsel, sisteme kaydedilmektedir. Bu sayede lazer ışınlarının güçlü bir şekilde çalışması ile beraber ürün üzerine işlenmektedir.

Lazer markalama sistemini kullanabilmek için, grafik tasarım programları ile hazırlanmış bir planın olması gerekmektedir. Hazırlanan tasarımdan sonra işlenecek grafik, lazer makinesine gönderilmektedir. Ardından tek bir onay tuşu ile lazer kazıma sistemi devreye girer.

Yazdırma işlemi onaylandıktan sonra seçmiş olduğunuz tasarım, malzeme üzerine kazınmaya başlar. Ancak her lazer kazıma işlemi standart süreye sahip değildir. Bu durum; kullandığınız malzemeye, tasarımın büyüklüğüne ve karışıklığına göre değişkenlik göstermektedir.

Lazer Kazıma Sistem Çeşitleri

Piyasada bulunabilecek iki farklı lazer kazıma sistemi bulunmaktadır. Bunlar raster kazıma ve vektör lazer kazıma sistemi olarak ayrılmaktadır.

Raster Lazer Kazıma Sistemi

Genel olarak lazer kazıma için tercih edilen en standart sistem olarak tanımlanmaktadır. Raster lazer markalama sistemi içerisinde piksellerden oluşan grafikler, çizgiler, noktalar standart bir işlem olarak kazınmaktadır.

Hazırladığınız görsellerde içi dolu harfler, resimler ve bunlara benzer görseller bulunuyor ise tercihinizi raster kazımadan yana kullanabilirsiniz.

Vektör Lazer Kazıma Sistemi

Bir diğer lazer kazıma sistemi olan vektör sistemi oldukça hızlı çalışmaktadır. Hazırlamış olduğunuz grafikler, vektörde çizilen ve kazınması gereken çizgilerin lazerle çizilmesini sağlamaktadır. Vektör lazer kazıma sistemine aynı zamanda kertme lazer markalama sistemi de denmektedir.

Hazırladığınız tasarım, ince çizgilerden oluşmakta ise vektör kazıma sizin için daha avantajlı olacaktır. Ayrıca vektör kazıma, raster kazımaya oranla daha hızlı bir şekilde markalama yapabilmektedir.

 

Lazer Markalama Sisteminin Avantajları

Lazer kazıma sistemi kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Temassız bir şekilde işleme yapma avantajı sunması da lazer kazıma sistemlerinin sunmuş olduğu avantajlar içerisinde yer almaktadır. Buna ek olarak lazer markalama sistemlerinde makinesi içerisine ürünü yerleştirerek, bilgisayardan verdiğiniz onay tuşu ile grafik anında gönderilebilmektedir.

Markalama işlemi sırasında çevreye az miktarda toz çıkacaktır. Bunun için de alanın havalanmasını sağlayarak, tozun alandan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Lazer markalama sistemleri hem zamandan hem de ekonomik olarak büyük tasarruflar sunmaktadır. Temassız bir şekilde ürününün işlenmesini sağladığı için herhangi bir kesici ve delici alete ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca sistem, lazer ışınlarının hızlı ve  hatasız kazıma yapmasına olanak sağlamaktadır.

Markalama sistemleri, ince grafikleri ve motifleri bile sorunsuz bir şekilde ürüne aktarır. Ayrıca uzun süre kazınan markaların ve motiflerin bozulmaması büyük tasarruf sunmaktadır. Bireysel olarak tasarımların yapıldığı lazer kazıma sistemlerine UV Baskı gibi seri üretimler de yapılabilmektedir.

Kullanım Alanları

Lazer markalama sistemleri; promosyon ürünleri, tabelalar, etiketler ve hediyelik eşyalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda ödüller, plaket ve kupalar gibi turnuva ürünlerine sıklıkla kullanılmaktadır. Kazıma sistemleri; ahşaplar başta olmak üzere cam, tekstil, karton, MDF, folyo çeşitleri ve metaller için sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca oldukça geniş bir uygulama alanın sahip olması sebebiyle, her yapıdaki malzeme üzerinde kalıcı baskı üretiminde kullanılmaktadır.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Benzer Haberler

Yeni Haberler