Lazer Kesim Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Lazer Kesim Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Lazer kesim makinesi seçerken belirtmemiz gereken üç temel özellik vardır.

– lazer teknolojisi
– lazer gücü
– İş yoğunluğu

Bir lazer kesim makinesinin ihtiyaçlarınızı karşılayabilmesi için bu üç özelliği doğru anlamanız ve karar verme sürecinizde dikkate almanız gerekir.

Günümüzde lazer makineleri hemen hemen tüm malzemeleri işleyebilmektedir. Ancak kullanılacak lazer kesim teknolojisinin seçiminde en önemli faktör malzeme cinsidir.

En sık kullanılan malzemeleri metaller ve metal olmayanlar olarak iki gruba ayırırsak karbondioksit ve lazer fiber kaynaklarıyla karşılaşacağız. En yaygın olarak kullanılan CO2 lazer pleksiglas, ahşap, deri, MDF, kontrplak, kot, kumaş çeşitleri, kağıt, karton, karton, strafor, PVC gibi malzemeleri kesebilir.

Bir CO lazerde, boyalı metallerin yanı sıra söz konusu malzemeler üzerinde de kazıma ve kazıma yapılabilir. Bu işlemde kaplama metal üzerinde aşındırılır ve aşınma ve aşındırma sonucu elde edilir ancak metallerde kesme işlemi harici yardımcı gazların desteği olmadan gerçekleştirilemez. Paslanmaz çelik, karbon çeliği, alüminyum, krom ve bakır gibi kaplanmamış ve kaplanmamış metaller için lazer markalama olarak lif kaynakları tercih edilir.

Ankara Lazer Kesim

Malzememiz için doğru lazer tipini seçtikten sonra hangi lazer gücüne ihtiyacımız olduğuna karar vermemiz gerekiyor. Bu noktada dikkate almamız gereken parametreler malzemenin kalınlığı ve kesme hızıdır. Örneğin 10mm mdf kullanmamız gereken minimum güç için lazer kesim 80 watt olmalıdır. Bu watt kuvveti ile kesme hızı saniyede yaklaşık 5 mm olacaktır. Ancak lazer gücü 130 watt ise bu malzemenin kesme hızı saniyede yaklaşık 9 mm olacaktır.

Lazer kesim teknolojisine ve gücüne karar verdikten sonra, makinenin çalışma hacmini belirlememiz gerekiyor, çalışma hacmine karar verirken göz önünde bulundurulması gereken ana faktörler, çalışacağınız modelin boyutu, malzemelerinizin boyutu ve malzemenizin boyutudur. uzayın boyutu. Örneklerle göstermek gerekirse, 50×50 desenli 40×30 çalışma alanlı bir lazer kesim makinesi küçük görünecek ve ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır. Bu nedenle, desenin boyutunu dikkate almak önemlidir. Kalıbın boyutunun yanı sıra lazer kesim makinesinde çalışacağınız malzemenin boyutu da bir diğer etkendir.

80X60 pleksi levha üzerinde çalışılabilmesi için bu lazer kazıma makinesi tablasının en az ölçülerde olması gerekmektedir.

Lazer kesim makinesini yerleştireceğiniz alanın ölçülerini göz önünde bulundurmanız kaçınılmazdır. Çalışma alanı büyüdükçe lazer kesim makinesinin kapladığı alanın artacağını unutmayın ve size rahat bir çalışma alanı bırakacak kadar geniş bir lazer kesim makinesi seçmelisiniz.

Seçeceğiniz lazer kesim makinesi sadece lazer teknolojisi, lazer gücü ve çalışma alanı göz önüne alındığında standart bir konfigürasyona sahip olacak, çoğu zaman işiniz için yeterli olacaktır. Ancak lazer kesim makinenizin verimini artırmak için birçok ekleme ile makinenizi zenginleştirmeniz mümkündür. nasıl? Kafa sayısını artırarak. Lazer kesim makinesinin tek seferde yapacağı iş sayısını iki katına çıkarmak için kafa sayısı arttırılabilir. Bu sayede birim zamandaki işlem sayısı lazer kafası sayısı ile doğru orantılı olarak artmaktadır. Yüksek hacimli lazer kesim işlerinde kullanıcıya zaman kazandırması açısından oldukça faydalıdır.

Cihazınızın lazer kafasının yanına ekleyeceğiniz yüksek çözünürlüklü kamera malzeme üzerindeki deseni algılar ve o desen için belirlediğiniz işlemi anında gerçekleştirir. Kamlı lazer kesim makinesi, özellikle etiket yapımına getirdiği kolaylık nedeniyle tercih edilmektedir.

Otomatik besleme Lazer kesim makinesinin sonuçlarını toplamak ve yeni malzemeleri yerleştirmek uzun sürmese de otomatik besleme lazer kesim makinesi iş parçaları üzerinde hızlı bir şekilde çalışmak isteyen kullanıcılar için tercih edilebilecek bir modeldir. Top bezi gibi malzemeler konveyör adı verilen bir sistem ile çalışma alanına sürüklenerek zaman kazandıran, uv baskı yapılan malzemelerden tasarruf edilir.

Son olarak bir bölücü ekleyerek silindirik malzemeleri çalışma sırasında desene göre döndüren, odak mesafesini sürekli ayarlayan ve istenilen desenin tam olarak algılanmasını sağlayan bir cihazdır. Şişe, kalem, tüp gibi ürünlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Lazer kesim makinesi seçerken şimdiye kadar seçtiğimiz tüm faktörleri göz önünde bulundurarak maalesef sonucu ancak metal etiket için doğru firmayı seçerseniz alırsınız. Lazer kesim makinenizi müşterilerini memnun eden, ekipmanına güvenen ve garanti veren, kurulum eğitimi veren, teknik servis ekibi ve parça deposu olan bir firmadan almadığınız sürece, en ufak bir olayda en kısa sürede size ulaşabilir ve destek alabilirsiniz. Sorun, piyasada faaliyet gösteren lazer kesim makineleri, kendinize uygun lazer kesim makinesini bulamadığınız anlamına gelir. Telasan – Lazerpol 15 Yılı Aşan Tecrübe

Benzer Haberler

Yeni Haberler