Lazer Kesim
Lazer Kesim Nedir?
Karbondioksit veya metal tüpten çıkan yüksek yoğunluklu lazer ışınlarının, aynalar ile malzemeye odaklanıp, yüksek ısı ile kesilmesine dayanmaktadır. Temelde güneş ışığının bir kağıt üzerine mercek yardımıyla odaklayarak delinmesine benzetilebilecek bir sistemdir.
Bu sistem ahşap, pleksiglas, mermer, granit, cam ve plastik gibi ürünlerde hassas kesimler yapabilmektedir. Modern endüstri içinde oldukça sık kullanılmaktadır. Ayrıca oldukça büyük ve külfetli makineler yardımı ile yapılabilmektedir. Bu yüzden kesim teknikleri arasında sıkça kullanılan tekniklerden birisidir.
Lazer Kesim Fiyatları
Kesim ihtiyaçlarınız için hemen bizimle iletişime geçin. İşinizi dinleyelim ve size en uygun lazer kesim makinesi ve tekniğini tavsiye edelim. Geleneksel çözümlere tepki olacak sıra dışı çözümlerle sizleri mutlu etmeyi hedefliyoruz.
Kullanım Alanları
İnşaat makine imalatı, tekstil, ısıtma ve yalıtma sistemlerinde sıklıkla karşımıza çıkar. Buna ek olarak asansör imalatı, elektrik ve aydınlatma imalatı, otomotiv ve yan sanayisi ürünlerinde kullanılır.
Öne çıktığı alanlardan birisi de tabela, duvar dekorları, etiket gibi görsel iletişim alanlarıdır.
Bu kesim türü pek çok sektörde tasarımsal açıdan avantaj sağlar. Ayrıca ince ve pürüzsüz kesim olanakları sayesinde göze hitap eden yüksek kaliteli malzemeler hazırlanabilmektedir.

Lazer Etiket
İyi bir reklam aracı olan etiketler aynı zamanda estetik görseller oluşturmak ve endüstriyel mekanlarda ortam kurallarını yansıtmakta ve makine kullanım talimatları verebilmektedir.
Etiket kesimi 2 türlü yapılabilmektedir: Geleneksel bıçak ve lazer.
Geleneksel sistemler, günümüzün hızına ve endüstri standartlarına her zaman uyum sağlayamamaktadır. Bu tür etiketlerde her seferinde hız ve pürüzsüz kesimler sağlayabilmekte ve en küçük malzemelerde bile her seferinde aynı kalitede ürünler çıkarabilmektedir.

Lazer Kesim Nasıl Yapılır
Malzemenin cinsine, kalınlığına göre ışın çapı değişmektedir. Üretilen ışın, bilgisayardaki program ile ayarlanabilen aynalar yardımıyla makinenin kesme kafasına kadar yansıtılarak ulaştırılmaktadır. Kesme kafasına getirilen ışığın kesime başlaması için tek bir noktada odaklanması gerekmektedir. Ardından kesme kafasına gelen ışın demeti malzemenin tek noktası üzerine odaklanır. Bu aşamada gelen ışın, malzemeyi eritip tamamen buharlaştırmaktadır. Ancak kesilen malzemeye bağlı olarak kesim esnasında rahatsız edici bir koku oluşabilmektedir. Bu yüzden kokunun lazer makinesine bağlı kompresör ile tahliye edilmesi gerekmektedir. Ardından kurutucu girişinde filtrelenen hava, gerekli nemi alındıktan sonra çıkışta tekrar filtre edilmektedir. Ayrıca filtreme işleminin sağlıklı olması için baca ve kompresör sisteminin bağlantılarının iyi yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde makinenin ömrü kısalacaktır.