Serigrafi Baskı Ankara
Dijital Baskı, Serigrafi Baskı / 1 Haziran 2019 / admin
“Serigrafi Baskı Ankara,metal karkasa gerilen ipek kumaşın foto film emülsiyon tabakasıyla kaplanıp ışıkta pozlanmasıyla yapılan baskı türüdür. Baskı tekniklerinin gelişmeye başlaması ile beraber gerek kişiler gerekse firmalar kendi isteklerini mümkün olan en iyi şekilde yerine getireceklerine inandıkları baskı tekniklerini kullanarak gerekli çalışmaları yapmaya özen gösteriyorlar. Onların bu istekleri karşısında ise artık pek çok farklı tarzda baskı ortaya çıkartılıyor. Serigrafi baskı Ankara teknikleri de yine birçok farklı sektörde yer almakta olan firmaların en fazla hakkında araştırma yaptıkları konular içerisinde bulunuyor. Oldukça sık kullanılan baskı türlerinden bir tanesi olsa da insanların çok büyük bir kısmı serigrafi baskı ile alakalı tam anlamıyla bilgi sahibi olamıyor. Bu durumda da aslında oldukça etkili sonuçların ortaya çıkmasını sağlamakta olacak baskı sistemleri istendiği halde kullanılamıyor.

Temel olarak serigrafi baskı ankara tekniği için ahşap ya da metal bir çerçeveye gerilecek olan dokuma ürüne hassaslaştırılan emülsiyon olarak da adlandırılan kimyasalın sürülmesi sonrasında baskısının yapılacağı desen veya yazının pozlama makinesi ışığında pozlanması sonrasında rakle yani sıyırıcı aracılığı ile seramik, metal levha, kumaş, kağıt ya da ahşap gibi birbirinden farklı yüzeylerin üzerinde pozlanılan alanlarda serigrafi için kullanılan mürekkebin geçirilmesi, pozlanmayan alanların ise boş bırakılması işlemi uygulanır. Serigrafi baskı tekniği öncelikli olarak Çinliler tarafından geliştirilmiştir. İlk zamanlar insan saçından yapılan dokumalar kullanılsa da sonrasında Japonlar tarafından geliştirilen ipek dokuma kullanılmıştır. Her geçen gün geliştirilen baskı tekniği böylelikle de dünyanın dört bir yanında da kullanılmaya başlamıştır.
Serigrafi Baskı Ankara Nasıl Yapılır?
Firmaların büyük bir kısmı, serigrafi baskı tekniğinin sadece kendinden yapışkanlı sticker çeşitleri için kullanılabileceğini düşünüyorlar. Bunun yanı sıra şişeler, bezler başta olmak üzere pek çok farklı materyal için de bu baskı tekniğinden yararlanılır. Elek baskı olarak da adlandırılan bu uv baskı tekniği ağırlıklı olarak ise tekstil sektöründe kullanılmaktadır. Aynı zamanda baskı resim çalışmaları ve grafik sanatlarında da sıklıkla kullanıldığını görmek mümkündür. Baskı için kullanılacak olan ipek, sentetik ya da metal materyalin özenle seçilmesi ise oldukça önemlidir. Çünkü her bir baskı çeşidi için farklı materyallerin kullanılması gerekmektedir. Materyalin yanlış seçilmesi sonrasında elde edilecek olan baskı ne yazık ki istenilen sonuçların ortaya çıkmasını sağlamayacaktır. Her ne kadar serigrafi baskı tekniğinde metal çerçeveler de tercih ediliyor olsa da ahşap çerçeve avantajlı olduğu için daha çok kullanılmaktadır. Bunlar ahşabın hafifliği, ekonomikliği ve hazırlanmasının kolay olmasından ötürü pek çok kişinin baskıda onu tercih etmesini sağlamaktadır. Rakle yani sıyırıcı ise eleğin üzerinde yer almakta olan boyanın şablon deliklerinden baskının yapılacağı yüzeye geçmesini sağlamaktadır. Her ne kadar çam, ağaç ve çelik çeşitleri de olsa da ağırlıklı olarak kauçuk modeller tercih edilmektedir. Rakle seçimi yapılırken baskının yapılacağı malzeme başta olmak üzere pek çok detayın üzerinde dikkatlice durmak önemlidir. Mürekkep, doğru oranda inceltici ve geciktirici kullanımı gibi detayların da olması gerektiği şekilde belirlenmesi ile beraber baskı işlemi sorunsuzca gerçekleştirilmiş olacaktır. Serigrafi baskı tekniği metal etiket imalatında sıkça kullanılmaktadır. Serigrafi baskı eski bir baskı tekniği olmasına rağmen, tişört baskısı için sıklıkla kullanılmaktadır. “